A nevezés elindult! Jelentkezz az V. Jászárokszállási Fallabda Kupára!

http://elevenhaz.hu/hir/v-jaszarokszallasi-fallabda-kupa

 

Támogatjuk baráti társaságok kis bajnokságait! Tedd próbára tudásod ismerőseid körében! 

http://elevenhaz.hu/hir/kihivas-hetek

Kerülj fel az ElevenHáz TOP50 ranglistájára! A TOP 50 szabályait az alábbi linkre klikkelve találod meg. 

http://elevenhaz.hu/hir/eleven-haz-top-50-szabalyzat-1

 

Ennek a népszerű sportágnak, mely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és szórakoztató lehet, kezdőktől a haladókig, mindenki rabjává tud válni. A  fallabda más néven squash, hazánkban az egyik legdinamikusabban fejlődő labdajáték. Rendkívül szórakoztató és e mellett különlegesen jó egészség megőrzési, illetve egészségfejlesztő hatása van. A fallabdázás mozgásanyaga egyesíti a dinamikus, gyors mozdulatokhoz szükséges gyorserőt, és a tartós mozgásokhoz nélkülözhetetlen állóképességet. E mellett az egyre rutinosabbá váló játékosnak igen magas koncentrációs képességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres mérkőzéseket játsszon. 

 

 

Büszkék vagyunk arra, hogy vendégeink körében egyre népszerűsödik a fallabda, mint kiváló, élménydús és rendkívül intenzív sportolási lehetőség. Ezt többek közt annak is köszönhetjük, hogy a pálya a legmodernebb technológiát alkalmazva készült, megfelelő alapossággal, minden igényt kielégítve. Ide sorolnánk a friss levegőcserés légkondicionálást télen-nyáron, az izületkímélő sportpadlót, mely olajozott parkettával fedett az optimális tapadás érdekében. És végül, de nem utolsó sorban az akusztikus gipszkarton fedést annak érdekében, hogy a visszhangot a minimálisra csökkentse. 

Ez tehát a sok érv közül néhány, hogy minket válasszanak, és átéljék a valódi squash játék élményét, legyen az egy pörgős meccsjátékkal, vagy vidám baráti társasággal fűszerezve.

A következőkben a játékről található egy bővebb leírás, a részletes fallabda szabályzat a következő linken érhető el:

http://www.squash.hu/images/Szabalyok/az_egyeni_squash_szabalyai_2010.pdf

Miután az átlagos edzésidő 60 perc, hosszú távú mozgásprogramban gondolkodhatunk. A mérkőzések három nyert játszmáig tartanak, egy-egy játszma tizenegy pontig tart. Pontazonosság esetén 2 pont különbséggel lehet nyerni. A pálya 9,75 m hosszú, 6,4 m széles, és 4,57 m magas mennyezet nélküli létesítmény. Az ütő mikroszálas karbonból készült, enyhén ovális alakú. A labda egy kis gumilabdához hasonlít, amely néhány perc bemelegítés után éri el a játékra megfelelő állapotát. Nehézségi szintnek megfelelően különböző labdatípusok használhatóak. A fallabdázás azon sportágak közé tartozik, melyek esetében a sport szinte minden jótékony élettani, illetve egészségügyi hatása együttesen megjelenik. A hetente 2-3 alkalommal végzett, rendszeres fallabdázás hosszú távon a szervezet anyagcsere folyamatait is serkenti, mely jobb közérzetet, gyorsabb regenerációt eredményez. Az edzések hatására felgyorsult zsír- és szénhidrát anyagcsere a testsúlyszabályozásban is eredményes, ami az elhízás megelőzésében segíthet. A fallabdázás a leginkább energiaigényes sportágak közé tartozik, alkattól függően 600-1000 Kcal elégetése is bekövetkezhet egy óra játék alatt.

 

A játék pontos leírását és a szabályzatot a következő ábra tartalmazza:

 

 

 

 

 

Webshop ajánló

Fitness

Life Fitness márkájú kardió és erősítő gépek / Teremedzők folyamatos segítsége

Csoportos órák

Kondi Step/ Zsírégető Step Powerboy / Spinning / Jóga / Total Body / Csiri-biri torna / Pilates / Nyugdíjas torna / Powerkids / Gymstick/ TRX / Várandós torna

Wellness

Infraszauna / Finn szauna / Gőzkabin

 

ÚJ SZÉCHENYI TERV