Fallabda ismertető

Ennek a népszerű sportágnak, mely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és szórakoztató lehet, kezdőktől a haladókig, mindenki rabjává tud válni. A  fallabda más néven squash, hazánkban az egyik legdinamikusabban fejlődő labdajáték. Rendkívül szórakoztató és e mellett különlegesen jó egészség megőrzési, illetve egészségfejlesztő hatása van. A fallabdázás mozgásanyaga egyesíti a dinamikus, gyors mozdulatokhoz szükséges gyorserőt, és a tartós mozgásokhoz nélkülözhetetlen állóképességet. E mellett az egyre rutinosabbá váló játékosnak igen magas koncentrációs képességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres mérkőzéseket játsszon. 

 

 

Büszkék vagyunk arra, hogy vendégeink körében egyre népszerűsödik a fallabda, mint kiváló, élménydús és rendkívül intenzív sportolási lehetőség. Ezt többek közt annak is köszönhetjük, hogy a pálya a legmodernebb technológiát alkalmazva készült, megfelelő alapossággal, minden igényt kielégítve. Ide sorolnánk a friss levegőcserés légkondicionálást télen-nyáron, az izületkímélő sportpadlót, mely olajozott parkettával fedett az optimális tapadás érdekében. És végül, de nem utolsó sorban az akusztikus gipszkarton fedést annak érdekében, hogy a visszhangot a minimálisra csökkentse. 

Ez tehát a sok érv közül néhány, hogy minket válasszanak, és átéljék a valódi squash játék élményét, legyen az egy pörgős meccsjátékkal, vagy vidám baráti társasággal fűszerezve.

A következőkben a játékről található egy bővebb leírás, a részletes fallabda szabályzat a következő linken érhető el:

http://www.squash.hu/images/Szabalyok/az_egyeni_squash_szabalyai_2010.pdf

Miután az átlagos edzésidő 60 perc, hosszú távú mozgásprogramban gondolkodhatunk. A mérkőzések három nyert játszmáig tartanak, egy-egy játszma tizenegy pontig tart. Pontazonosság esetén 2 pont különbséggel lehet nyerni. A pálya 9,75 m hosszú, 6,4 m széles, és 4,57 m magas mennyezet nélküli létesítmény. Az ütő mikroszálas karbonból készült, enyhén ovális alakú. A labda egy kis gumilabdához hasonlít, amely néhány perc bemelegítés után éri el a játékra megfelelő állapotát. Nehézségi szintnek megfelelően különböző labdatípusok használhatóak. A fallabdázás azon sportágak közé tartozik, melyek esetében a sport szinte minden jótékony élettani, illetve egészségügyi hatása együttesen megjelenik. A hetente 2-3 alkalommal végzett, rendszeres fallabdázás hosszú távon a szervezet anyagcsere folyamatait is serkenti, mely jobb közérzetet, gyorsabb regenerációt eredményez. Az edzések hatására felgyorsult zsír- és szénhidrát anyagcsere a testsúlyszabályozásban is eredményes, ami az elhízás megelőzésében segíthet. A fallabdázás a leginkább energiaigényes sportágak közé tartozik, alkattól függően 600-1000 Kcal elégetése is bekövetkezhet egy óra játék alatt.

 

 

 Versenyszabályzat

 

 

VERSENYKIÍRÁS

VI. JÁSZÁROKSZÁLLÁSI

 FALLABDA KUPA

 

Verseny célja:     Versenyzési lehetőség biztosítása mindazon „hazai” amatőr játékosok számára, akik az Eleven Ház fallabda pályáján való játék céljából 2014.05.01- től 2018.01.21-ig időszak folyamán legalább egy alkalommal vásároltak belépőt vagy bérletet, valamint a Magyar Fallabda Szövetség hivatalos honlapján, a www.squash.hu aktuális ranglistáin nem szerepelnek. A Kupa biztosítja a játékosok számára az újabb és újabb játékosokkal való mérkőzést, megtapasztalva más és más játékstílust, ritmust, tudásszintet. A verseny során a mérkőzések a játék színesebb voltán túl, jelentős továbbfejlődés lehetőségét hordozzák.

Verseny ideje, kezdete: 2018.01.24-től 2018.04.21-ig

Verseny helyszíne: Jászárokszállás, Eleven Ház Fitnesz és Fallabda Klub.

Résztvevők köre: Felnőtt (a legalább 16. életévüket betöltöttek) urak és hölgyek jelentkezését várjuk a tornára, akik az Eleven Ház fallabda pályáján való játék céljából 2014.05.01- től 2018.01.21-ig időszak folyamán legalább egy alkalommal vásároltak belépőt vagy bérletet. Az első 56 fő nevezését tudjuk elfogadni.

Versenyzők rangsorolása:

A versenyben indulók rangsorolása egyrészt az ElevenHáz TOP 50 táblán szereplő nevező versenyzők esetében a táblán elért rangsor alapján, míg a kupában induló azon versenyzők akik nem szereztek rangsort az ElevenHáz TOP 50 táblán ( lásd ElevenHáz TOP 50 Szabályzat ), azok esetében a nevezési lapon jelölt játéktudás szint alapján, illetve azonos megadott tudásszint esetében sorsolás útján kerül felállításra. A versenyzők rangsorolása 2018.01.21-én 18.00-kor zárul.

Lebonyolítás: A selejtezők során a mérkőzések 3 nyert szettig, a csoportmérkőzések során a mérkőzések 2 nyert szettig, szettenként 11 pontig tartanak.

32-es főtáblán 16 kiemelt, maximum 56 induló

 

-Kiemelés: A 32-es főtábla feltöltése mellett az ElevenHáz TOP50 táblán, a versenyben indulók 2018.01.21-én 18.00 időpillanatban rangsora alapján az azon első 16 versenyző kerül kiemelésre.

 

Selejtezők :

-Előselejtezők: abban az esetben kerül megrendezésre, amennyiben  több mint 32 nevező indul a kupán: 2018.01.24-2018.02.02-ig

-Selejtezők I.: 2018. február 03-tól február 21-ig a legjobb 16 közé jutásért.

-Selejtezők II.: 2018. február 22.-től március 18-ig játszanak a legjobb 8 közé jutásért, valamint az alsó ág mérkőzéseit is ugyanezen időszak alatt játsszák.

Az előselejtezők és selejtezők hetei során a versenyzők szabadon döntik el, ellenfelükkel történő egyeztetés után, hogy mikor játsszák le az adott mérkőzéseket.

-Csoportmérkőzések: szombati versenynapokon 8-as csoportokba kerülnek megrendezésre.

2018. március 24-én       25-32 helyezésekért

2018. április 07-én                       17-24 helyezésekért

2018. április 14-én           09-16 helyezésekért

2018. április 21-én                       01-08 helyezésekért, kupadöntő

 

-Vigaszág: a jelentkezők számától függően, de max. 24 vigaszági játékosnak a 33. helyezés illetve ezen aluli helyezésekért rangsoroló mérkőzések le lesznek játszva a későbbiekben meghirdetésre kerülő időpontokban.

A szombati versenynapokon a mérkőzésekre délelőtt kerül sor.

Bíráskodás: A fair play szabályai szerint vagy választott bíróval. A döntő napján az első mérkőzés választott bíróval, majd a versenynapon a minden soron következő mérkőzésen az előző mérkőzés vesztes játékosa bíráskodik.

Eredmények regisztrálása: A selejtezők és a csoportmérkőzések időszakában minden mérkőzés végén az eredményt a recepción az erre rendszeresített adatlapon beíratni szükséges. Amennyiben egy játékos elmarad a játéktól akkor az elmaradó játékos neve, mint a mérkőzés vesztese kerül regisztrálásra.

 

 

 

Nevezési díj: 6.500 Ft /fő.

A díj magába foglalja a elő- és selejtező mérkőzések pályahasználatát ( 2 alkalom), majd szintén magába foglalja a félnapos  versenynapok versenyeinek pályadíját. Amennyiben a főtáblára 32 játékos kerül, a főtábla játékosai, mindannyian 5 mérkőzést fognak játszani. Amennyiben a főtáblára kevesebb mint 32 játékos kerül, úgy minimum 4 mérkőzést fognak játszani.  Vigaszágon a játékosok minimum 4 mérkőzést fognak játszani.

Nevezés: 2018. január 03 -tól 2018. január 21-én 18.00 óráig személyesen a mellékelt adatlap kitöltésével, leadásával és a nevezési díj befizetésével.

Kedvezmény: A versenyzők számára a nevezés napjától 2018. augusztus  31-ig a pályabérlet kedvezményesen 1.600.-Ft/óra.

Díjazás: Minden induló megkapja a bajnokság hivatalos emblémázott pólóját.  

A kupa első 3 helyezettje, valamint minden csoport első 3 helyezettje, továbbá a legjobb eredményt elérő női versenyző értékes borcsomag ajándékokat kap a verseny támogatója, az Agócs és Fiai pincészet felajánlásával.

 

 

Kérjük, a nevezési lapon mindenképpen bejelölni szíveskedjenek a megfelelő póló méretet.

Egyéb: A versenyen csak tiszta, világos színű talpú cipőben lehet indulni. A kupában induló játékos akkor válik jogosultá a díjjak, kedvezmények igénybevételére, ha maradéktalanul lejátssza a rá szabott mérkőzéseket.

Irányadó szabályok: A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség általános versenyszabályzata (http://squash.hu) és a World Squash Federation (WSF) versenyszabályzata (http://.worldsquash.org)

 

Mindenkinek jó versenyzést és sok sikert kívánnak a verseny szervezői!

 

 

               Tel.: 57/430-551, 30/535-72-57

   www.facebook.com/elevenhaz, www.elevenhaz.hu,

info@elevenhaz.hu                                                           info@elevenhaz

 

 

 

 

Webshop ajánló

Fitness

Life Fitness márkájú kardió és erősítő gépek / Teremedzők folyamatos segítsége

Csoportos órák

Kondi Step/ Zsírégető Step Powerboy / Spinning / Jóga / Total Body / Csiri-biri torna / Pilates / Nyugdíjas torna / Powerkids / Gymstick/ TRX / Várandós torna

Wellness

Infraszauna / Finn szauna / Gőzkabin

 

ÚJ SZÉCHENYI TERV