Squash

Ennek a népszerű sportágnak, mely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos és szórakoztató lehet kezdőktől a haladókig, mindenki rabjává tud válni. Rendkívül szórakoztató és emellett különlegesen jó egészségmegőrző, illetve egészségfejlesztő hatása van. A fallabdázás mozgásanyaga egyesíti a dinamikus, gyors mozdulatokhoz szükséges gyorserőt és a tartásmozgásokhoz nélkülözhetetlen állóképességet.

Emellett az egyre rutinosabbá váló játékosnak igen magas koncentrációs képességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres mérkőzéseket játsszon.

Büszkék vagyunk arra, hogy Vendégeink körében egyre népszerűbb a fallabda, mint kiváló, élménydús és rendkívül intenzív sportolási lehetőség. Ezt többek között annak is köszönhetjük, hogy a pálya a legmodernebb technológiát alkalmazva készült, megfelelő alapossággal, minden igényt kielégítve. Ide sorolnánk a friss levegőcserés légkondicionálást télen-nyáron, az ízületkímélő sportpadlót, mely olajozott parkettával fedett az optimális tapadás érdekében és végezetül, de nem utolsósorban az akusztikus gipszkarton fedést annak érdekében, hogy a visszhangot a minimálisra csökkentse.

Ez tehát a sok érv közül néhány, hogy minket válasszanak és átéljék a valódi squash játék élményét, legyen az egy páros meccsjátékkal vagy egy barátokkal játszott mérkőzés.

 

A következőkben a játékról található egy bővebb leírás, a részletes fallabda szabályzat a következő linken érhető el: Fallabda szabályzat

 

Miután az átlagos edzésidő 60 perc, hosszabb távú mozgásprogramban gondolkodhatunk. A mérkőzések három nyert játszmáig tartanak, egy-egy játszma tizenegy pontig tart. Pontazonosság esetén 2 pont különbséggel lehet nyerni. A pálya 9,75 m hosszú, 6,4 m széles és 4,57 m magas mennyezet nélküli létesítmény. Az ütő mikroszálas karbonból készült, enyhén ovális alakú. A kis gumilabda néhány perc bemelegítés után éri el a megfelelő állapotát a játékhoz. Nehézségi szintnek megfelelően különböző labdatípusok használhatóak. A fallabdázás azon sportágak közé tartozik, amelyek esetében a sport szinte minden jótékony élettani, illetve egészségügyi hatása együttesen megjelenik. A hetente 2-3 alkalommal végzett rendszeres fallabdázás hosszútávon a szervezet anyagcserefolyamatait is serkenti, mely jobb közérzetet, gyorsabb regenerációt eredményez. Az edzések hatására felgyorsult zsír- és szénhidrát-anyagcsere a testsúlyszabályozásban is eredményes, ami az elhízás megelőzésében segíthet. A fallabdázás a leginkább energiaigényes sportágak közé tartozik, alkattól függően 600-1000 kcal elégetése is bekövetkezhet egy óra játék alatt.

 

Kérjük, pályafoglalással kapcsolatban forduljon a recepcióhoz (+3657/430-551)!